Inloggen



wachtwoord vergeten?
Je bent hier:
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Webinars
Webinars

Webinars

Donderdag 29 oktober hebben we de tweede MNE webinar gehouden met als onderwerp 'Motiveren én behouden van vrijwilligers'. Huub van Dommelen, oprichter van Kenniscentrum Vrijwilligers, gaf een online workshop over trends, waar op te letten, wat werkt wel en niet en praktische tips en tricks op dit gebied. Met zo'n 70 deelnemers hadden we een mooie 'opkomst' en er kwamen veel positieve reacties op deze online-'meeting'.

We zijn alweer druk bezig met het plannen en uitwerken van een volgend webinar. Deze zal half december plaatsvinden. In dit webinar gaan we het hebben over de aanpak van eenzaamheid. Een adviseur van Movisie zal dit webinar verzorgen. 

Je af en toe eenzaam voelen, hoort bij het leven. Vaak gaat dat gevoel vanzelf over. Anders is het als eenzaamheid aanhoudt. Dan kan het leiden tot serieuze gezondheidsproblemen zoals depressie, alcoholverslaving, slaapstoornissen en hart- en vaatziekten. Gemeenten, sociale professionals en inwoners spelen een cruciale rol bij het voorkomen en verminderen van eenzaamheid. Maar wat werkt bij de aanpak van eenzaamheid?

Dit filmpje laat zien dat de aanpak van eenzaamheid dicht bij huis kan gebeuren:

Binnenkort volgt de uitnodiging voor het webinar!

< terug naar alle nieuwsberichten