Inloggenwachtwoord vergeten?

Nieuws

Ede geeft warmte

Ede geeft warmte. Op initiatief van het (diaconaal) platform van kerken is er een brede actie 'Ede geeft warmte' gestart. De prijzen -met name de energieprijzen- stijgen en worden vooral voor de minima een groot probleem. De overheid heeft maatregelen genomen, maar dat dicht het gat van de meerkosten nog niet!

lees meer
ede-geeft-warmte

Beursvloer Ede 2022

Op 9 juni hebben maatschappelijke organisaties een unieke kans om op een eenvoudige en leuke manier hun hulpvragen ingevuld te krijgen waarbij ze meteen hun eigen organisatie onder de aandacht van velen kunnen brengen.

lees meer
beursvloer-ede-2022

Uitnodiging Publiekscampagne 'Sociale Verbinding'

Gemeente Ede lanceert een publiekscampagne rondom sociale verbinding en nodigt de leden van het Maatschappelijk Netwerk Ede van harte uit. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 8 maart 2022 van 13.30 tot 15.30 uur. De locatie blijft nog even een verrassing.

lees meer
uitnodiging-publiekscampagne-sociale-verbinding

Breng je stem uit en help twee Edese projecten aan een Appeltje van Oranje

Twee Edese projecten maken kans op een Appeltje van Oranje. Vanaf 12 t/m 21 januari kun je je stem uitbrengen op 'Kamers met Kansen' van Malkander en het 'jongerenmaatjesproject' van CVVE. Help jij deze mooie projecten aan een Appeltje van Oranje?

lees meer
breng-je-stem-uit-en-help-twee-edese-projecten-aan-een-appeltje-van-oranje

Netwerkbijeenkomst uitgesteld

Vanwege de oplopende corona cijfers en de corona-maatregelen die van kracht zijn hebben we besloten de bijeenkomst van dinsdag 30 november aanstaande uit te stellen.

lees meer
netwerkbijeenkomst-uitgesteld

Gratis Beursvloertraining

Op donderdag 9 juni 2022 vindt de 4e editie van Beursvloer Ede plaats. Voor alle maatschappelijke organisaties die gaan deelnemen is er een gratis Beursvloertraining. De manier om niet alleen het evenement helemaal te snappen maar ook om met goede hulpvragen en tegenprestaties te komen. En dat betekent een veel grotere kans op succesvolle matches.

lees meer
gratis-beursvloertraining

Hart voor Mantelzorg Ede

Wist u dat maar liefst 1 op de 3 Nederlanders boven de 16 jaar mantelzorger is? In de gemeente Ede komt dat neer op ruim dertigduizend mensen. 80% van de zorg die mensen thuis ontvangen wordt gegeven door deze mantelzorgers.

lees meer
hart-voor-mantelzorg-ede

Wijziging Luisterlijn-nummer

De Luisterlijn heeft een nieuw landelijk nummer!

lees meer
wijziging-luisterlijn-nummer

In gesprek met filosoof en schrijfster Marjan Slob

Op maandagavond 8 maart 2021 gaat Cultura Ede in gesprek met Marjan Slob, over haar nieuwe boek ‘De lege hemel’. In dit boek beschouwt ze als filosoof het begrip eenzaamheid. Hoe ga je in deze pandemische tijden om met je eigen eenzaamheid, of die van anderen?

lees meer
in-gesprek-met-filosoof-en-schrijfster-marjan-slob

De Adviesraad Sociaal Domein Ede zoekt nieuwe leden.

De Adviesraad Sociaal Domein Ede is op zoek naar twee nieuwe leden. Jeugdhulp, schulddienstverlening, maatschappelijke ondersteuning, het zijn zo maar enkele onderwepen op het terrein van het 'sociaal domein' waar de gemeente verantwoordelijk voor is. Het sociaal domein is op dit moment - ook in Ede - in beweging en staat volop in de belangstelling.

lees meer
de-adviesraad-sociaal-domein-ede-zoekt-nieuwe-leden

Boeiend webinar: Aanpak van eenzaamheid (onder jongeren)

Op dinsdag 15 december 2020 vond het derde webinar van onze Netwerkclub plaats. We kregen een boeiende en informatieve uitleg over de aanpak van eenzaamheid in het algemeen en specifiek gericht op jongeren.

lees meer
boeiend-webinar-aanpak-van-eenzaamheid-onder-jongeren

Webinars

Het tweede webinar over motiveren én behouden van vrijwilligers is net achter de rug en het volgende staat alweer op stapel: aanpak tegen eenzaamheid. Binnenkort volgt de uitnodiging.

lees meer
webinars

1SociaalDomein

Maatschappelijk Netwerk Ede is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de komende online inspiratiesessies ‘Samenwerken in de regio met behulp van Platform 1SociaalDomein’. 1SociaalDomein sluit aan bij de multi-complexe uitdagingen waar samenwerkings-verbanden zorg, welzijn, wonen voor staan. De inspiratiesessie is interessant voor directeuren/managers/coördinatoren/adviseurs die zich bezig houden met het opzetten van een samenwerkingsomgeving.

lees meer
1sociaaldomein

New Dutch Connections in Cultura

​Op donderdag 10 december staat de voorstelling The Bright Side of Life geprogrammeerd in Cultura. The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen, maar het is meer dan dat. Het is een theaterproject en matchmaking waarin vluchtelingen mensen ontmoeten die hun netwerk willen openstellen, waardoor ze zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Natuurlijk worden er maatregelen in acht genomen om ieders gezondheid te waarborgen in verband met het coronavirus.

lees meer
new-dutch-connections-in-cultura

Afscheid Matthijs

Het volgende hadden we ons anders voorgesteld, maar door de Coronacrisis geven we er deze vorm aan. Matthijs Vertegaal, onze projectleider van het eerste uur draagt zijn taken over aan Angelique Ottens. Officieel zou de netwerkbijeenkomst van juni de laatste netwerkbijeenkomst worden voor Matthijs met daarin een afscheidsmoment. Door de huidige situatie hebben we besloten Angelique per direct zijn taken over te laten nemen. De eerstvolgende fysieke netwerkbijeenkomst nemen we natuurlijk op gepaste wijze afscheid van Matthijs.

lees meer
afscheid-matthijs

Tip voor Maatschappelijke Organisaties in Coronatijd

In dit artikel een aantal tips voor Maatschappelijke Organisaties die uitgevoerd kunnen worden in deze Coronatijd. Een aantal tips op Organisatie gebied en een aantal tips op Financieel gebied. Veel succes en sterkte allemaal.

lees meer
tip-voor-maatschappelijke-organisaties-in-coronatijd

De Adviesraad Sociaal Domein Ede zoekt versterking

De Adviesraad Sociaal Domein Ede (ASDE) is ter versterking van het team op zoek naar een nieuw lid (vrijwilligersfunctie). Wat ga je doen: Je treedt op als themavertegenwoordiger naar belangenbehartigers en inwoners in Ede. Daarbij adviseer je op beleidsmatig niveau de gemeente.

lees meer
de-adviesraad-sociaal-domein-ede-zoekt-versterking

Uitnodiging: KOM-Werksafari 'Snap jij mij?'

Samen met Cultura en De Onderwijsspecialisten organiseert KOM Gelderland een werksafari over de kracht van kunst & cultuur en sport & bewegen in het speciaal onderwijs. Laat je tijdens deze werksafari op een praktische manier inspireren door de werkwijze van kunst- en sportdocenten die werkzaam zijn binnen het speciaal onderwijs. KOM Gelderland is het platform voor cultuurparticipatie in Gelderland voor professionals in kunst & cultuur, speciaal onderwijs, zorg en welzijn.

lees meer
uitnodiging-kom-werksafari-snap-jij-mij

Opening dagbesteding Careander: Groot Veen

In het mooie buitengebied van Ede biedt Careander sinds kort dagactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Careander maakt hierbij gebruik van de ruimte van Theehuis Groot Veen op het woonerf van de boerderij. Er zijn diverse activiteiten mogelijk: creatief bezig zijn, dieren verzorgen en tuinieren.

lees meer
opening-dagbesteding-careander-groot-veen

Informatie over 'Houd me vast'-programma

Gert-Jan Brandenburg en Rien Fidder bieden vanaf november een bijzonder programma aan ouders met jonge kinderen genaamd 'Houd me vast'. In dit nieuwsbericht vertellen ze daar meer over.

lees meer
informatie-over-houd-me-vast-programma

Brainstorm 'combineren van werk en mantelzorg'

Dinsdagmiddag 3 en 17 september 2019. Werken en mantelzorgen zal steeds gebruikelijker worden in de toekomst. Bereid u zich vast voor tijdens de Brainstorm “combineren van Werk en Mantelzorg” op 3 en 17 september 2019. Deze brainstorm wordt georganiseerd door Stichting Werk & Mantelzorg, NOOS Consultancy en Malkander. Zie verder item voor de uitnodiging.

lees meer
brainstorm-combineren-van-werk-en-mantelzorg

Uitnodiging: Cultura Plus

Bij deze zetten we binnen MNE met alle plezier de volgende uitnodiging door: We nodigen u uit om met ons mee te denken over het ontwikkelen van nieuwe activiteiten in Cultura. Wat zouden we samen met ú in Cultura kunnen ontwikkelen? Kom op dinsdag 23 april naar de gezellige PLUS-ochtend. Bij een gratis kopje kopje koffie, thee of drankje kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

lees meer
uitnodiging-cultura-plus

Verslag van netwerkbijeenkomst 'Resultaat telt!'

21 maart 2019 hebben 90 deelnemers vanuit het Edese Sociaal Domein elkaar ontmoet tijdens de eerste netwerkbijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Ede van dit kalenderjaar. Alweer netwerkbijeenkomst nummer 16 in totaal. Ditmaal ontmoetten zij elkaar in het Westhoffhuis in Lunteren en kwamen zij samen rond het thema 'Resultaat telt!'. Lees in dit item het verslag van de netwerkmiddag.

lees meer
verslag-van-netwerkbijeenkomst-resultaat-telt

Wedstrijd voor Foodinitiatieven

"Bij de FoodFloor op 3 april 2019 kunnen vernieuwende plannen voor lokaal en duurzaam voedsel in regio Ede een startbudget winnen tussen 250 en 3000 euro. Het kan gaan om alle aspecten van voedsel: (samen) telen, oogsten, koken, eten, delen en leren. Alle bruikbare en originele ideeën over voedsel die nieuw zijn voor regio Ede en gezond en duurzaam eten stimuleren zijn welkom.

lees meer
wedstrijd-voor-foodinitiatieven

Bruisende netwerkavond met MKB Valleiregio

29 november vond onze vierde netwerkbijeenkomst van 2018 plaats in de Christelijke Hogeschool Ede. Ditmaal werden de krachten gebundeld met businessclub MKB Valleiregio en het werd een dynamische avond vol van nieuwe contacten. Niet in de laatste plaats vanwege het speeddaten dat op het programma stond. Lees in dit verslag meer over deze bruisende netwerkavond.

lees meer
bruisende-netwerkavond-met-mkb-valleiregio

Mijn persbericht in de krant

Ben je betrokken bij een bewonersinitiatief of heb je plannen? En wil je meer aandacht, draagvlak en betrokkenheid genereren? Geef je dan nu op voor de mediatraining ‘Mijn persbericht in de krant’! En leer van een ervaren journalist hoe je publiciteit kunt genereren.

lees meer
mijn-persbericht-in-de-krant

Deelname Netwerk Dien je Stad aan 'YourCube'

Netwerk Dien je Stad neemt deel aan een nieuw project genaamd ‘YourCube’. Dit project is er voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar. Ze willen jongeren de kans bieden om van betekenis te zijn in de samenleving, leer- en ontwikkelervaringen op te doen en een toffe tijd te beleven door het doen van vrijwilligerswerk.

lees meer
deelname-netwerk-dien-je-stad-aan-yourcube

100 deelnemers bij netwerkbijeenkomst 20 september

20 september was Maatschappelijk Netwerk Ede te gast in de Congreshal van 50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont in de Edese bossen. De zaalgrootte was buitengewoon geschikt voor de 100 deelnemers van deze netwerkmiddag. De vijf sprekers van deze middag pakten hun podium om te vertellen over de netwerken de zij aansturen en Hotel Belmont pakte bij binnenkomst en tijdens de afsluitende netwerkborrel uit met smoothies, cocktails en veel meer lekkers. Alles bij elkaar een sterke mix voor een enerverende en verbindende netwerkmiddag.

lees meer
100-deelnemers-bij-netwerkbijeenkomst-20-september

Tip: Inclusienieuwsbrief van de Gemeente Ede

Herman van Bussel, manager bij Malkander, tipt u als lezer van dit bericht de laatste nieuwsbrief van de Gemeente Ede over inclusie door te nemen. Hier gaat het wat hem betreft om in het werk van Malkander 'Iedereen doet mee in de samenleving'. U vindt de nieuwsbrief in dit bericht.

lees meer
tip-inclusienieuwsbrief-van-de-gemeente-ede

Light & Shadow speelt waargebeurde verhalen van Syrische vluchtelingen

Een indrukwekkende voorstelling over oorlog, afscheid en integratie gebaseerd op waargebeurde verhalen van Syrische vluchtelingen in Nederland. Bekijk in dit bericht de flyer van de voorstelling.

lees meer
light-shadow-speelt-waargebeurde-verhalen-van-syrische-vluchtelingen

Gratis intervisie voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties

Maatschappelijk Netwerk Ede heeft een gouden tip voor u: Speciaal voor vrijwillig bestuursleden biedt zelfstandig trainer/adviseur Christa Vogel in 2018 drie maal gratis intervisie aan in Arnhem. Inschrijving staat open voor bestuursleden zonder budget. Deelnemers brengen zelf concrete situaties / leervragen in en worden besproken in de groep, aan de hand van inzichten uit de methode DeepDemocracy.

lees meer
gratis-intervisie-voor-bestuursleden-van-vrijwilligersorganisaties

13 juni FoodFloor over de verbindende kant van eten

Op dinsdagavond 13 juni organiseert FoodFloor, in Cultura, een informatieve en gezellige avond over hoe eten mensen samen kan brengen: door bijvoorbeeld samen gewassen te telen, samen te oogsten, samen te koken of natuurlijk door samen te eten.

lees meer
13-juni-foodfloor-over-de-verbindende-kant-van-eten

Organisaties tegen vereenzaming in Ede Centraal

Het 'Netwerk tegen eenzaamheid' heeft een boekje uitgebracht met een overzicht van organisaties tegen vereenzaming in Ede Centraal. Doel van het boekje is mensen die in hun (vrijwilligers of professionele) werk situaties tegenkomen, waarbij mensen mogelijk eenzaam zijn of dreigen te worden een handvat te bieden om organisaties te vinden die vereenzaming tegen gaan en mensen weer bij het leven betrekken.

lees meer
organisaties-tegen-vereenzaming-in-ede-centraal

Inschrijfoverzicht 'Dit mist in Ede!'

Het thema van de druk bezochte netwerkbijeenkomst op 16 maart was 'Dit mis ik in de gemeente Ede!'. Vooraf en tijdens het programma hebben de deelnemers dat wij zij misten ingezonden. In dit bericht het overzicht van het gemiste, de organisatie van de inbreng, de kartrekker en de organisaties die zich aan het punt willen verbinden. Neem het schema graag door en verbindt uw organisatie waar mogelijk!

lees meer
inschrijfoverzicht-dit-mist-in-ede

Terugkijken op 2016

Maatschappelijk Netwerk Ede kijkt positief terug op het jaar 2016. Onze vier netwerkbijeenkomsten zijn in totaal door 267 deelnemers bezocht. Naast onze programma's hebben 9 organisaties ons podium gebruikt om zichzelf en hun centrale vraag op de kaart te zetten. En tot slot zijn we gegroeid van 40 naar 57 organisaties die lid zijn.

lees meer
terugkijken-op-2016

Auti jongerencafé in Ede

Jonge mensen met een vorm van autisme kunnen elkaar vanaf 27 januari a.s. maandelijks ontmoeten in het Auti jongerencafé. Dit café is bedoeld voor normaal- en hoogbegaafde jonge mensen met autisme uit Ede, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Het vindt (bijna) elke vierde vrijdag van de maand plaats van 20.00 tot 22.00 uur in buurthuis de Meerpaal, industrielaan 1 in Ede. De toegang is gratis.

lees meer
auti-jongerencaf--in-ede

EDE INCLUSIEF

Wij (Gemeente Ede) vinden dat iedere inwoner mee moet kunnen denken over de knelpunten, maar ook over de oplossingen. In het project Ede Inclusief brengen we deze knelpunten in kaart. We doen dat samen met inwoners, ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Dit najaar verzamelen we kennis en informatie uit de Edese samenleving. Tijdens bijeenkomsten praten we met verschillende mensen, scholen, bedrijven en verenigingen. Ook gaan we in gesprek met Edenaren via straatinterviews.

lees meer
ede-inclusief

Beursvloer Ede: Ontmoet ondernemend Ede en vervul met hen uw hulpvragen

Beursvloer Ede is het maatschappelijke evenement binnen de gemeente Ede waar ondernemers en afgevaardigden van de maatschappelijke organisaties in Ede elkaar ontmoeten. Het doel is matches te sluiten tussen vraag & aanbod met gesloten beurs. We willen vanuit Maatschappelijk Netwerk Ede goed vertegenwoordigd zijn op de Beursvloer, omdat we geloven dat het jou en jullie organisatie mooie matches oplevert. Voor meer informatie en je aanmelding ga je naar www.beursvloerede.nl.

lees meer
beursvloer-ede-ontmoet-ondernemend-ede-en-vervul-met-hen-uw-hulpvragen

Vrijwilligersfeest Ede in de Reehorst

Op zaterdag 8 oktober zijn vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Ede van hartelijk welkom bij De Reehorst! Deze avond is georganiseerd door Malkander in opdracht van de gemeente Ede. Zij wil u op deze manier bedanken voor uw inzet als vrijwilliger.

lees meer
vrijwilligersfeest-ede-in-de-reehorst

Gebiedsagenda's en de Edese nuldelijn

In de prachtige glazen aanbouw van de Christelijke Hogeschool Ede genaamd Prisma vond 17 mei een goed bezochte bijeenkomst van de Edese nuldelijn plaats. Een avond om van gedachten te wisselen over de samenwerking tussen de nuldelijnsorganisaties en hoe elkaar te helpen en te versterken. Naast interactie en het uitwisselen van ideeën was er ruimte voor de Kadernota Vernieuwd Welzijn en de Edese Gebiedsagenda's.

lees meer
gebiedsagenda-s-en-de-edese-nuldelijn

Lancering interactieve website Maatschappelijk Netwerk Ede

Goed nieuws, de interactieve website voor Maatschappelijk Netwerk Ede is een feit! We hebben er lang naar uit gekeken en u waarschijnlijk ook. Dit maakt het mogelijk uzelf op te geven voor de netwerkbijeenkomsten via de website. Daarnaast is er ruimte voor organisatieprofielen en kunt u het forum naar uw hand zetten. Ons biedt het de mogelijkheid jullie te voorzien van nieuws, foto's en de nodige informatie. We willen u uitdagen samen met uw collega's veel gebruik te maken van de website, vooral van het forum, voor het beste rendement!

lees meer
lancering-interactieve-website-maatschappelijk-netwerk-ede

Cheque uitreiking Rabobank Coöperatiefonds

Donderdagmiddag 18 februari worden 12 maatschappelijke organisaties uitgenodigd voor een feestelijke cheque uitreiking bij het hoofdkantoor van Rabobank Vallei en Rijn. Voor de ontwikkeling van deze interactieve website van Maatschappelijk Netwerk Ede mochten we uit handen van Directievoorzitter Barry van de Lagemaat een cheque ontvangen van € 3.500,-.

lees meer
cheque-uitreiking-rabobank-co-peratiefonds