Inloggenwachtwoord vergeten?
Je bent hier:
  1. Home
  2. Nieuws
  3. New Dutch Connections in Cultura
New Dutch Connections in Cultura

New Dutch Connections in Cultura

New Dutch Connections in Cultura.
Op donderdag 10 december staat de voorstelling The Bright Side of Life geprogrammeerd in Cultura. The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen, maar het is meer dan dat. Het is een theaterproject en matchmaking waarin vluchtelingen mensen ontmoeten die hun netwerk willen openstellen, waardoor ze zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Natuurlijk worden er maatregelen in acht genomen om ieders gezondheid te waarborgen in verband met het coronavirus.

‘Daar waar het goed met je gaat, is je thuis.’

Sinds 2015 zijn circa 60.000 vluchtelingen naar Nederland gekomen. Vluchtend voor oorlog en armoede hebben zij alles achter moeten laten om hier een nieuw bestaan op te bouwen. New Dutch Connections zet zich in voor de empowerment van vluchtelingen en gebruikt theater als middel om bruggen te slaan naar bedrijven en betrokken burgers. Het gaat er immers niet om dat deze vluchtelingen niet-gekwalificeerd zijn, het gaat erom dat zij een netwerk missen. 

In deze tijd is er nog iets anders in de wereld gekomen dat ons allen met elkaar verbind, het coronavirus. Veel vluchtelingen vergelijken het met hun oorlogstijd. We zaten allemaal achter onze eigen muur en eigen deur. Het nieuwe bestaan dat was opgebouwd, is bij sommige vluchtelingen weer kleiner geworden. Het coronavirus heeft ook invloed op de cultuursector, en op de manier waarop wij the Bright Side of Life inzetten. 

Meer informatie over New Dutch Connections, kijk dan op: www.newdutchconnections.nl.
Kaartverkoop via: www.cultura-ede.nl/theater

 

< terug naar alle nieuwsberichten