Inloggenwachtwoord vergeten?
Je bent hier:
  1. Home
  2. Bijeenkomsten
  3. Netwerkbijeenkomst: Samenlevingsopbouw
< terug naar alle bijeenkomsten

Netwerkbijeenkomst: Samenlevingsopbouw

De tweede netwerkbijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Ede 2022 staat gepland op dinsdag 21 juni 2022. We gaan die middag aan de slag met het thema: Samenlevingsopbouw.

Mariël van Pelt en Yara Noordewier van Movisie komen naar Lunteren om ons alles te vertellen over dit onderwerp. We starten met een stukje geschiedenis en gaan daarna met elkaar aan de slag. Doel van de middag is, naast elkaar ontmoeten, met elkaar nadenken over de volgende vragen:

- Hoe kun je de al aanwezige krachten in een wijk en bewoners versterken?
- Hoe stimuleer je dat bewoners zich medeverantwoordelijk voelen voor hun
  woon- en leefomgeving?
- Hoe geef je inwoners een stem in hun eigen wijk, buurt, dorp of stad?

In een interactieve workshop duiken we hierin. We hopen op een inspirerende sessie waar we veel van elkaar leren.

OVER DE SPREKERS

Mariël van Pelt is opgegroeid in Friesland en studeerde Politicologie en deed de 1e graads lerarenopleiding Policiologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sinds 1998 werkt zij in het hoger beroepsonderwijs. Sinds 2017 werkt Mariël als Senior Adviseur bij Movisie, het landelijk kennisinstituut voor de aanpak van sociale vraagstukken. 

Yara Noordewier is opgegroeid in Wageningen en opgeleid tot sociaal wetenschapper. Na haar studie is zij een aantal jaar werkzaam geweest voor ZonMw, een subsidieverstrekker voor gezondheidsonderzoek, bij programma's gericht op het sociaal domein. Vanuit haar ambitie om de positie van kwetsbare groepen te verbeteren en daarmee bij te dragen aan een gelijkere en gezondere samenleving heeft zij de overstap gemaakt naar Movisie. Yara werkt als projectmedewerker/onderzoeker op het thema burgerparticipatie en zeggenschap.

                   
 

Extra informatie

Alvast meer weten over samenlevingsopbouw? Klik dan hier: Allemaal aan de samenlevingsopbouw | buurtwijs.nl of kijk eens naar de publicatie, door Movisie geschreven over de terugkeer van Samenlevingsopbouw: https://www.movisie.nl/publicatie/terugkeer-samenlevingsopbouw

Programma netwerkbijeenkomst

14.45 uur Inloop Het Westhoffhuis Lunteren
15.00 uur Welkom en opening
15.15 uur Pitches van leden
15.25 uur Interactieve workshop over Samenlevingsopbouw 
17.00 uur Afsluiting en netwerkborrel
18.00 uur Afronden 

Locatie: Het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28, 6741 AL Lunteren. De locatie is toegankelijk voor minder validen.

We kijken er naar uit je te ontmoeten! Heb je vragen, neem dan contact op met projectleider Angelique Ottens via info@maatschappelijknetwerkede.nl of 06-38351304.