Inloggenwachtwoord vergeten?

EDE INCLUSIEF

Paul Imthorn lid van Maatschappelijk Netwerk Ede maakt zich sterk voor inclusie binnen de gemeente Ede. Over zijn project 'Ede Inclusief' staat op de website van de Gemeente Ede het volgende artikel en dat willen we jullie niet onthouden!

 

Ede Inclusief

Als gemeente Ede vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Toch lukt dat niet altijd. Mensen, oud of jong, uit de dorpen of uit de stad, met of zonder beperking, met verschillende culturele achtergronden, kunnen drempels ervaren. Op hun werk, op school, in hun vrije tijd, maar ook in de buurt waar ze wonen.

Soms is het heel praktisch: Kun je met je scootmobiel of rolstoel wel een winkel of een gebouw in? Kun je werk vinden, of is dat met jouw culturele achtergrond relatief moeilijk? De drempel kan ook anders zijn: kun je terecht op de school van jouw keuze? Of wordt iemand met autisme wel gelijkwaardig behandeld?

Ede Inclusief

Wij vinden dat iedere inwoner mee moet kunnen denken over de knelpunten, maar ook over de oplossingen. In het project Ede Inclusief brengen we deze knelpunten in kaart. We doen dat samen met inwoners, ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Dit najaar verzamelen we kennis en informatie uit de Edese samenleving. Tijdens bijeenkomsten praten we met verschillende mensen, scholen, bedrijven en verenigingen. Ook gaan we in gesprek met Edenaren via straatinterviews.

VN verdrag

De aanleiding voor Ede Inclusief is dat Nederland sinds juli een verdrag van de Verenigde Naties heeft aangenomen. Dit verdrag moet de drempels wegnemen voor iedereen met een beperking.

Denktank

"Dinsdagavond 1 november was de eerste bijeenkomst van de Denktank, een groep mensen uit de Edese samenleving die meedenkt over een toegankelijke samenleving", vertelt Lisette Veldjesgraaf. Zij is projectleider van Ede Inclusief. "Het was een inspirerende bijeenkomst, waarbij iedereen gemotiveerd was om samen aan de slag te gaan."

Uw idee is welkom!

U als inwoner weet het best waar goede voorbeelden te vinden zijn, maar ook waar in Ede knelpunten zijn. Heeft u ideeën of kent u iemand die mee wil praten? Laat het ons weten via het aanmeldformulier. De komende tijd zijn er bijeenkomsten over werk, wonen, vrije tijd, zorg en onderwijs. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. U kunt zich opgeven via het aanmeldformulier.

< terug naar alle nieuwsberichten