Inloggenwachtwoord vergeten?

Breng je stem uit en help twee Edese projecten aan een Appeltje van Oranje

De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving. Het thema van 2022 is ‘Kansengelijkheid voor álle jongeren’.

Kamers met Kansen

Het project Kamers met Kansen van Welzijnsorganisatie Malkander maakt als een van de 39 nominatie kans op een van deze 3 Appeltjes van Oranje. Bij dit kamertrainingsproject biedt Malkander binnen een veilige omgeving wonen met coaching aan jongeren tussen de 17 en 25 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben bij leren, werken en wonen.

Jongerenmaatjesproject

Het jongerenmaatjesproject van Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE) koppelt jonge statushouders aan Edenaren. Bij het Jongerenmaatjesproject van CVVE krijgen vluchtelingen tot en met 23 jaar in Ede een maatje in hun eigen leeftijdscategorie die hen helpt hun weg te vinden tussen beide werelden. Ze bouwen aan hun netwerk en oefenen de Nederlandse taal. Ook voor het maatje is dit een ervaring die hun kijk op de wereld verrijkt.

Koning Willem-Alexander

De prijzen worden in mei uitgereikt door Koning Willem-Alexander. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro. 

Breng je stem uit

Help jij een van deze projecten aan een Appeltje van Oranje? Je stem uitbrengen kan t/m 21 januari via deze link.

< terug naar alle nieuwsberichten