Inloggenwachtwoord vergeten?

Verslag van netwerkbijeenkomst 'Resultaat telt!'

21 maart 2019 hebben 90 deelnemers vanuit het Edese Sociaal Domein elkaar ontmoet tijdens de eerste netwerkbijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Ede van dit kalenderjaar. Alweer netwerkbijeenkomst nummer 16 in totaal. Ditmaal ontmoetten zij elkaar in het Westhoffhuis in Lunteren en kwamen zij samen rond het thema 'Resultaat telt!'. Lees in dit item het verslag van de netwerkmiddag.

Resultaat telt!

Na de openening nam Matthijs Vertegaal de aanwezigen mee naar de basis van resultaat. Diensten die tot in de haarvaten zijn afgestemd op de taken, pijn en voordelen van de klant (/cliënt etc.) en uitgevoerd door o.a. pro-actieve en  prioriteitstellende sociaal professionals. Iedereen in de organisatie committeert zich aan de gestelde resultaatdoelstellingen. Ieder individu, ieder team en iedere bestuurder.

Afbeeldingen: Foto's van de ontvangst en de start van het programma

Vervolgens nam Wietske Oegema de groep mee in het proces vanuit de Gemeente Ede om effecten in het Sociaal Domein centraal te stellen. Daarna de beurt aan Bor Veen, die als als bestuurder als geen ander weet hoe hij met alle betrokken binnen Werkkracht resultaten wil boeken. Mede door niet meer te werken met casemanagers en door jongeren te bereiken met een project als Polygoon. Tot slot kwamen zorgbemiddelaars Anneloes Welvering en Lonneke Lukassen vertellen over resultaten op de werkvloer bij 's Heeren Loo. Met o.a. een inspirerend filmpje over de werkwijze van 'Dit vind ik ervan!'.


Afbeeldingen: De sprekers chronologisch in actie

Een bijzondere ondertekening

Maries van der Hek (coördinator Netwerk Dien je Stad) en Anne-Frouk Grimberg (coördinator Present Ede) legden vervolgens uit waarom beide organisaties zowel op uitvoerend, als op bestuurlijk niveau met elkaar een samenwerkingsovereenkomst tekenen. Door diverse doelgroepen te koppelen aan inwoners van Ede die in een kwetsbare situatie leven krijgen zij het hele jaar door veel voor elkaar. In de overeenkomst staat duidelijk waar iedere organisatie voor staat en voor gaat en hoe zij elkaar gaan versterken. Beide organisaties bestaan dit jaar 10 jaar en de overeenkomst gaan ze voor 10 jaar aan. Een prachtig initiatief!


Afbeelding: Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Netwerkborrel en volgende netwerkbijeenkomst

Na het open podium was het hoog tijd voor de netwerkborrel waar honderden gesprekken zijn gevoerd. Met de grote zaal en ruime lobby was het Westhoffhuis wederom een perfecte locatie om met elkaar neer te strijken. 6 juni is de volgende netwerkbijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Ede. Dan doen we het Atrium van Cultura aan.

Afbeeldingen: Momentopnamen van de netwerkborrel

< terug naar alle nieuwsberichten