Inloggenwachtwoord vergeten?
< terug naar alle activiteiten

Netwerkbijeenkomst: Creatie van participatie

Participatie is een krachtig bindmiddel binnen de gemeente Ede. Het waarborgt de kwaliteit van leven van kwetsbare en draagkrachtige burgers. Het is voor de doelgroep waar jouw organisatie zich voor inzet ongetwijfeld ook van toegevoegde waarde en dus voor jouw organisatie relevant! Participatie creëer je niet alleen, participatie doe je samen. Tijdens de netwerkbijeenkomst van 29 september in het Westhoffhuis in Lunteren staat dit boeiende onderwerp centraal en gaan we de handen inéén slaan voor meer participatie in Ede!

Dus meld je aan, kom, doe mee, denk mee en verbindt jouw organisatie hechter aan je collega-organisaties in het maatschappelijk veld van Ede.

Edese participatie in kaart
Hoe gaan we dat doen? We beginnen met het in kaart brengen van het succes van en de problematiek rond de participatie van de doelgroep(en) waar jouw organisatie zich voor inzet. Daarna gaan we dromers, ervaringsdeskundigen, kenners van participatie en verbinders aan elkaar koppelen in subgroepen. Dit doen we na het bevlogen verhaal van twee succesvolle participatieprojecten in Ede e.o.: (B)aanzet en burgerinitiatief Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE). De subgroepen dromen, delen, zijn realistisch, of verbinden en koppelen hun uitkomsten centraal terug. Zo profiteert iedere deelnemer mee. Reken maar dat dit nieuwe inzichten, nieuwe samenwerkingspartners, stof tot nadenken en stof tot napraten opleverd!   

De twee participatieprojecten
Het organisatie overstijgende project (B)aanzet maakt zich sterk voor de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. Het CVVE zet zich met ziel en zaligheid in voor de vluchtelingen en statushouders die in de gemeente Ede verblijven.

In actie en de opvolging
Participatie doe je met elkaar! Wij kunnen als organisaties van Maatschappelijk Netwerk Ede op basis van win-win zeer veel betekenen voor (B)aanzet, het CVVE en elkaars projecten. In het belang van je collega-organisaties en in het belang van jouw organisatie en jouw doelgroep. Jij neemt verder de leerwinst van de netwerkbijeenkomst mee terug naar je eigen organisatie. Maatschappelijk Netwerk Ede gaat beide participatieprojecten het aankomende jaar actief monitoren en op basis van de uitkomsten van deze netwerkbijeenkomst ondersteunen.    

Informatie netwerkbijeenkomst
Locatie: Het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28 te Lunteren
Datum: Donderdag 29 september 2016
Tijdstip programma: 15.15  - 16.30 (u bent welkom vanaf 14.45)
Tijdstip netwerkborrel: 16.30 - 17.30
(Er is voldoende parkeergelegenheid achter Het Westhoffhuis en bij de naastgelegen kerk (bij de kerk parkeren met blauwe parkeerschijf))  

Uw vragen kunt u stellen aan projectleider Matthijs Vertegaal via info@maatschappelijknetwerkede.nl of 06-46298456.

Toegang:
Gratis voor onze leden met het aantal personen waar ze lid voor zijn
Gratis voor 
organisaties die voor het eerst aan een netwerkbijeenkomst deelnemen tot 2 personen
- € 25,- p.p. voor organisaties die eerder aan één van onze netwerkbijeenkomsten hebben deelgenomen en nog geen lid zijn
- € 25,- p.p. overige aanmeldingen