Inloggenwachtwoord vergeten?
< terug naar alle activiteiten

Netwerkbijeenkomst wordt verplaats i.v.m. Coronavirus!

Netwerkbijeenkomst 19 maart verschuift i.v.m. het Coronavirus 

Aangezien wij 100 (inclusief bediening etc.) personen samenbrengen tijdens onze netwerkbijeenkomst hebben wij samen met CSG Het Streek moeten besluiten de netwerkbijeenkomst van 19 maart niet te laten doorgaan. Dit in verband met de landelijke richtlijnen rond het Coronavirus. Deze netwerkbijeenkomst schuift daarom door naar een datum dat het weer binnen de regelgeving valt.

Inleiding thema natuurgebruik
De gemeente Ede bruist van de natuur. Ede is de gemeente met het grootste oppervlakte bosgebied van Nederland. Met 1001 pareltjes om te bezoeken. De Hoge Veluwe, Het Wekeromse Zand, Het Edese-, Lunterse-, Bennekomse- en Otterlose (buurt)Bos, de Ginkelse Heide, de Goudsberg, het Middelpunt van Nederland en ga zo maar door. Tijdens onze volgende netwerkbijeenkomst op 19 maart willen we de mogelijkheden van de Edese natuurwaarden voor het Edese Sociaal Domein in de spotlight zetten. We zijn deze middag vanaf 14.45 (inloop) te gast in het opvallende gebouw van CSG Het Streek aan de Zandlaan in Ede.

Vier sprekers nemen ons 'figuurlijk' de natuur in

Bewegen, sporten, beleven en ermee inrichten. Er zijn veel manieren om de vruchten van de natuur te plukken. Tegelijkertijd moeten we ook zuinig zijn op de natuur, want het valt niet te missen dat de natuur(waarden) onder druk staan. Vier sprekers gaan met ons dieper in op hoe we als Sociaal Domein van de Gemeente Ede de natuur kunnen benutten met onze organisaties. En dat kan net zo goed met natuurlijke elementen in de straat of rond onze panden en terreinen zijn.

  • IVN Ede: Albert Loeff vertelt over de samenwerking tussen IVN Ede en partijen uit het Edese Sociaal Domein, zoals het Leger des Heils. Maar ook over de kracht van natuurbeleving en de natuurkoffer, waarmee de natuur naar de mensen komt als dit andersom niet gaat.
  • Identity Craft: Identity Craft gebruikt de natuur als leerschool voor diverse doelgroepen. Scholen, organisaties, bedrijven, gezinnen en partners. In de natuur zijn vele lessen te leren en vinden mensen zichzelf weer terug. Hun slogan is dan ook ‘De reis van binnen begint buiten’. De leerlessen en de methodiek van Identity Craft worden gedeeld door Richard van Oosterhout.
  • Waterschap Veluwe Vallei: Dimitri van Dam is nauw betrokken bij onze lokale operatie Steenbreek. Hij vertelt hoe wij in en om onze panden en huizen de natuur 'natuurlijker' haar gang kunnen laten gaan. Hoe we ruimte geven aan hemelwater en biodiversiteit stimuleren.
  • De Buurt Ede en Veldhuizen:  Geen Broere inspireert ons met de (natuur)projecten van Levend Landschap Ede en Veldhuizen. Actieve burgers in onze gemeente die zich actief voor landschapsprojecten en onze groene omgeving inzetten.

Plenair delen en netwerkborrel

Na de sprekers delen we met elkaar natuuractiviteiten en andere natuurlijke acties die er worden ondernomen vanuit de verschillende organisaties in het Edese Sociaal Domein en welke uitwerking zij hebben. Zo kunnen we elkaar inspireren, zodat een ieder met nieuwe ideeën de volgende dag aan de slag kan. Na het inhoudelijke programma is er uiteraard weer ruim de tijd elkaar te spreken en nieuwe contacten op te doen onder het genot van een hapje en een drankje tijdens de netwerkborrel.

Programma netwerkbijeenkomst

14.45 Inloop in CSG Het Streek
15.15 Welkom en opening
15.20 Presentaties 'Natuurgebruik door het Edese Sociaal Domein'
15.05 Plenair delen over benutten natuur als organisaties
16.20 Twee pitches: CSG Het Streek en Maatwerk bij verlies
16.30 Afsluiting en netwerkborrel
17.45 Afronden en laatste handen schudden

Locatie: CSG Het Streek | Zandlaan 25 | 6717 LN | Ede
De locatie is toegankelijk voor minder validen en er is ruime parkeergelegenheid

Toegang:
Gratis voor organisaties die voor het eerst aan een netwerkbijeenkomst deelnemen tot 2 personen
Gratis voor leden met twee personen
- € 25,- p.p. voor organisaties die eerder aan één van onze netwerkbijeenkomsten hebben deelgenomen en nog geen lid zijn.

We kijken er naar uit u te mogen ontmoeten in het ruime Atrium van CSG Het Streek. Uw vragen kunt u stellen aan projectleider Matthijs Vertegaal via info@maatschappelijknetwerkede.nl of 06-46298456.

Meld uzelf en mogelijk de persoon met wie u komt in de onderstaande invulvelden aan.