Inloggenwachtwoord vergeten?
< terug naar alle activiteiten

Netwerkbijeenkomst: De inzet van levenservaring in het sociaal domein

Personen met een rijke levenservaring en ervaringsdeskundigen zijn overal te vinden in het Edese sociaal domein. Vanwege hun unieke ervaring, kennis en reflectie op hun situatie kunnen zij van meerwaarde zijn voor de Edenaren waar zij zich op professionele of vrijwillige basis voor inzetten. Vanuit een stuk herkenning en erkenning. Daarom gaan we ons tijdens de volgende netwerkbijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Ede over dit onderwerp buigen. We ontmoeten elkaar op donderdag 6 juni vanaf 14.45 in het Atrium van Cultura. U bent van harte welkom en kunt zich onder deze inleidende tekst aanmelden.

Drie bijzondere en persoonlijke verhalen 

We hebben drie personen met een bijzonder verhaal gekoppeld aan het inhoudelijke programma. Danny Wattilete is jarenlang verslaafd aan drugs met alle gevolgen van dien. Daarna neemt hij een radicaal besluit, kickt af en werkt inmiddels al 20 jaar bij het Leger des Heils. Carin Boerdam maakte door omstandigheden in haar leven noodgedwongen gebruik van de Voedselbank Ede. Die tijd is achter de rug, maar nog altijd zet zij zich met hart en ziel als vrijwilliger in voor de Voedselbank waarvan zij de noodzaak bittergoed kent. Tot slot vertelt Monique Jongenburger over haar werk voor Spectrum, de wijkprojecten die zij adviseert en op welke wijze zij daarin gebruikt maakt van ervaring. In haar geval ervaring van o.a. jongeren, minima, laaggeletterden, mantelzorgers en wijkbewoners. We maken ook ruimte voor vragen uit de zaal.

Stellingen en ontmoeting

Na de drie verhalen gaan we plenair met elkaar in gesprek rond de inzet van ervaring aan de hand van stellingen. Dit maakt het mogelijk standpunten te delen, de meerwaarde van ervaring in de dagelijkse praktijk te vernemen en dit thema ook door de ogen van de andere deelnemers te bezien. Na een pitch van Exodus is het tijd voor de netwerkborrel. Hiervoor gebruiken we het sfeervolle Atrium en het Café waar we flink de ruimte hebben voor ontmoeting, intrigerende gesprekken en verbinding.

Programma

14.45 Inloop in het Atrium van Cultura
15.15 Welkom en opening
15.20 Presentaties ‘Inzet van ervaring in het sociaal domein’

  • Danny Wattilete: Leger des Heils
  • Carin Boerdam: Voedselbank Ede
  • Monique Jongenburger: Spectrum partner met elan

16.05 Plenair twee stellingen rond de inzet van ervaring
16.20 Pitch Exodus
16.30 Afsluiting en netwerkborrel
17.45 Afronden en laatste handen schudden

Locatie: Cultura | Molenstraat 45 | 6711 AW | Ede

We kijken er naar uit u te mogen ontmoeten in Cultura. Uw vragen kunt u stellen aan projectleider Matthijs Vertegaal via info@maatschappelijknetwerkede.nl of 06-46298456.

Toegang:
Gratis voor organisaties die voor het eerst aan een netwerkbijeenkomst deelnemen tot 2 personen
Gratis voor leden met twee personen (komt u met extra personen dan betaalt u € 25 p.p. die extra komt).
- € 25,- p.p. voor organisaties die eerder aan één van onze netwerkbijeenkomsten hebben deelgenomen en nog geen lid zijn.