Inloggenwachtwoord vergeten?
< terug naar alle activiteiten

Netwerkbijeenkomst: alleen + iemand = samen?!

Na een inspirerende netwerkbijeenkomst over de verbindende kracht van ‘Food’ in maart staat de volgende netwerkbijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Ede gepland voor donderdag 7 juni. We hebben een prachtige locatie gevonden, namelijk de Raadszaal van het Gemeentehuis in Ede. Het programma start om 15.15 en staat in het teken van eenzaamheid en ontmoeting. Geef uzelf via de onderstaande invulvelden op en geef gelijk het doel van uw komst, of uw hulpvraag op. Dit wordt gekoppeld aan de deelnemerslijst en vooraf naar alle aanwezigen gestuurd.

Meer dan 40% van onze medemens geeft aan eenzaam te zijn, waarvan 10% in ernstige tot zeer ernstige mate. In de gemeente Ede is veel gaande op dit gebied en daarom goed om hier met elkaar aandacht aan te besteden tijdens deze netwerkbijeenkomst.

Wat kan ik van u leren?
Na een korte introductie over eenzaamheid door Matthijs Vertegaal trapt Ramona van den Arend, wijkverpleegkundige in Bennekom, het programma af. Vanuit het landelijke initiatief ‘Goed doen voor een ander’ (zie www.goeddoenvooreenander.nl) doet zij mee aan het krachtige buurtproject ‘Koffieschenken’ en haar bevlogen verhaal is opgenomen tussen 50 verhalen in het boek ‘Wat kan ik van u leren?’. In dit boek schrijft zij over de wijze lessen van onze oudere medemens.

Eenzaamheid en ontmoeting in de gemeente Ede
Vervolgens vertellen Sportservice Ede en het Leger des Heils over wat zij tegenkomen aan eenzaamheid in de gemeente Ede. Zij delen hoe ze hiermee omgaan en vanuit welke visie dit gebeurt. Aansluitend voegen we hier een mooi initiatief over ontmoeting in Ede aan toe namelijk het project Laagdrempelige ontmoeting. Karin Klopman is hier projectleider van. Karin zal ons meenemen in de visie m.b.t. Laagdrempelige ontmoeting en haar ervaringen delen vanuit de vier pilots die er momenteel lopen in de gemeente Ede. 

Plenair delen
Altijd al door de microfoon in de Raadszaal willen inspreken? Tijdens de netwerkbijeenkomst in maart bleek plenair delen een schot in de roos. In een half uur tijd wordt een grote mate van informatie en ervaringen van alle deelnemers gedeeld. Dit past ook zeer goed bij de thematiek van deze netwerkbijeenkomst en daarom maken we daar weer graag gebruik van.

Programma

14.45 Inloop en koffie
15.15 Opening
15.20 Introductie eenzaamheid
15.25 Presentaties eenzaamheid & project laagdrempelige ontmoeting
15.50 Uitwisseling tussen de deelnemers
16.25 Pitch van De Omarming
16.30 Netwerken tijdens de netwerkborrel
17.30 Laatste visitekaartjes uitwisselen en tijd om te gaan

Locatie: De Raadszaal van het Raadhuis, Bergstraat 4 in Ede.

Uw vragen kunt u stellen aan projectleider Matthijs Vertegaal via info@maatschappelijknetwerkede.nl of 06-46298456.

Toegang:
Gratis voor organisaties die voor het eerst aan een netwerkbijeenkomst deelnemen tot 2 personen
Gratis voor betalende leden met twee personen, niet betalende leden (categorie A) kunnen gratis aansluiten met één persoon. (Komt u met extra personen dan betaalt u € 25 p.p. die extra komt).
- € 25,- p.p. voor organisaties die eerder aan één van onze netwerkbijeenkomsten hebben deelgenomen en nog geen lid zijn.